Pastels

JB Pastels

✟ Kuollut ✟

Kutsumanimi: Pastels
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Hopeanruunkikonkimonkirjava
Säkä: 170cm
Ikä: 16 v (s.  22.03.2016) oma
Rekisterinumero: VH16-031-0540, #PKK1722
Osaaminen:He B, 80cm
Omistaja:Anne (VRL-06858)
Kasvattaja: Järnby
Meriitit: PP-MVA

Kuvat

Luonne

Kauniilla värityksellä hurmaava tamma, joka myös osaa hurmata lähes kaikki ratsuna. Yleisesti Pastels on kiltti, vaikka pään viskominen ja luimiminen on arkipäivää. Kun tamman kanssa touhuilee, vihaisen tai ilkeän kuvan saaminen tuosta on helppoa, mutta sitä tamma ei kuitenkaan tahallaan ole. Pastels on kuitenkin jokaisen helpohko hoitaa, koska yleensä tuo vain mulkoilee hoitajaansa ja seisoo paikoillaan. Kaviot nousee ja harjaaminen onnistuu jokaiselta. Varustaminen onnistuu, kunhan muistaa väistää hampaita tai komentaa topakasti. Satulavyön kiristys ei ole yhtään mukavaa, eikä kuolaimiakaan ole yhtään kiva ottaa suuhun, mutta kyllä kaikki päättäväisyydellä onnistuu. Pesu, lastaus, eläinlääkäri, kengittäjä ja hieroja ovat jo niin tuttuja Pastelsille, että niihin tuo ei jaksa enään reagoida mitenkään. 

Ratsuna tamma on kuin unelma. Kuuntelee hyvin kaikkia ratsastajan apuja ja yrittää parhaansa mukaan miellyttää ratsastajaansa, vaikka ei olekkaan ihan automaatti. Pastelsilla on tasaiset eteenpäin pyrkivät askeleet, joten tuo sopii hyvin niin esteille kuin kouluun. Kouluratsuna Pastelsin näkee kaunissa muodossa ja tasaisesti eteen kulkevana, kunhan vain ratsastaja keskittyy ratsastamaan kunnolla ja osaa antaa oikeita apuja. Esteillä tuo, joko kulkee ylienergisesti eteen tai on hidas ja jumittaisi mieluummiin paikoillaan, mutta osaavan ratsastajan kanssa asiat loksahtelevat hiljalleen paikoilleen ja hyppäämisestä tulee helppoa, vaikka hypyt ovat aina aika kulmikkaita. Maastoon voi aina lähteä ilman pelkoa, että tamman osalta tulisi hankaluuksia. Kisapaikoilla osaa käyttäytyä asiallisesti, vaikka hieman ehkä saattaa ennen starttia hermoilla, mutta rauhoittuu päästessään radalle ja suorittaa yleensä radat tasaisen varmasti.

© Julie 2016

Suku

i. Pramias Watercolour
FWB, hpmkm, 179cm
ii. Classey
FWB, mkm, 172cm
PP-MVA arv., fn arv
iii. Darcey - evm
iie. Indigo Fay - evm
ie. Lite Einfaline
FWB, hpm, 178cm
PP-MVA
iei. Adorra JCL - evm
iee. ead Vampeiry - evm
e. Lunar Candy
FWB, rnkmkrj, 160cm
VIP MVA Fn, PP-MVA, PKK-V, KTK-III
ei. Toffee
EWB, prnkkrj, 166cm
fn
eii. Perkins Harold - evm
eie. Tango Fox - evm
ee. Lashay
SWB, mkm, 173cm
PKK-V, PP-MVA
eei. Toronto - evm
eee. Lamineer - evm

Jälkeläiset

s. 2018 JB Enchanter, i. Sorcerer IWB
s. 2018 JB Artistry, i. JB Relinquishment
s. 2017 JB Crayons, i. JB Maniac
s. 2016 JB Sgraffito, i. JB Ogoun

Valmennukset - 1kpl

Julie Smith 03.01.2017:

Mo Li on jo aloittanut verryttelyn ravissa, kun itse pääsen paikalle. Annan ratsukon verrytellä itsenäisesti kaikissa askellajeissa ennen kuin aloittaisimme ensimmäiset tehtävät. Selitän Mo Lille, että tekisimme tänään aivan perusasioita, kuten kiemurauria. Enismmäiseksi tehtäväksi olin valikoinut 4-kaarisen kiemurauran, jonka pitäisi ratsukolta sujua. Mo Li aloittaa heti seuraavasta päädystä. Käynnissä kaarista tulee kauniin tasaisia, vaikka Pastels tahtoisi välillä jatkaa suoraan ja jättää kiemurat pois, Mo Li kuitenkin ratsastaa päättäväisesti ja jokaisella kerralla Pastels alkaa taipumaan paremmin ja hekeutumaan myös peräänantoon. Ratsukon tehtyä kumpaankin kierrokseen onnistuneita kiemuroita pyydän heitä jatkamaan ravissa ja tekemään vielä muutamia kertoja tehtävän myös ravissa molempiin kierroksiin. Pastels on selvästi jo parempi ja ravissa tehtävä näyttää sujuvan jopa paremmin, kuin käynnissä. Kehun ratsukkoa ja annan onnistuneiden suorituksien jälkeen heidän ottaa muutaman kierroksen välikäynnit. Välikäyntien jälkeen olisi vuorossa laukkaaminen. Olin suunnitellut tehtäväksi tulla keskihalkaisialle ravissa, nostaa puolesta välistä laukka ja laukata vuorotellen kumpaankin kierrokseen ja tehdä pitkän sivun alkuun iso voltti ja siirtyä sitten raviin ja sama uudestaan toiseen kierrokseen, tehtävä vaikuttaa aika helpolta. Kun ratsukko on valmis annan luvan aloittaa. Ensimmäiset kerrat sujuu hyvin, mutta sitten Pastels nostaa muutaman kerran väärän laukan ja Mo Li joutuu korjaamaan, volttien tai siirtymisten kanssa ei ole mitään ongelmaa. Pastels meinaa hieman ennakoida nostoja, joten neuvvon Mo Lita tekemään paljon pieniä pidätteitä ennen laukan nostamista ja heti seuraavalla kerralla ratsukko saa hyvän noston johon olisi hyvä päättää valmennus ja antaa ratsukon ottaa loppuverryttelyt.Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
09.08.2016Allu ExpressPKK2. Muu kuva - pääkuvat, tammatLynnKP
10.05.2016JärnbyPKK8. Pääkuva pvPölhöLKVKP
18.04.2016Allu ExpressPKK7. PääkuvaTinúvelLKVKP, EM
11.04.2016Allu ExpressPKK7. PääkuvaAnnundwenLKVKP

Kouluratsastuskilpailut - 7kpl

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
13.02.2017 Teilikorpi KRJ 1. Helppo B 6/50
12.02.2017 Teilikorpi KRJ 2. Helppo B 5/50
11.02.2017 Teilikorpi KRJ 2. Helppo B 1/50
13.01.2017 Kievarinkuja KRJ 1. Helppo B 1/50
09.01.2017 Kievarinkuja KRJ 1. Helppo B 7/50
07.01.2017 Kievarinkuja KRJ 1. Helppo B 4/40
18.12.2016 Kievarinkuja KRJ 1. Helppo B 5/30

Sanottua

09.08.2016 Allu Express, Lynn:
Miellyttävä pääkuva ja kaunis hevonen. Hevosen harvinainen väri on hyvin onnistunut.

10.05.2016 Järnby, Pölhö:
Kaunis, herkkä kuva, hevonen on nimensä veroinen. Anatomia on melko kohdillaan ja se miellyttää silmääni paljon, samoin piirron suunnan käyttö muotoja luodessa. Yksinkertainen on kaunista!

18.04.2016 Allu Express, Tinuvel:
Kaikin puolin ihastuttava hevonen! EM: Toteutus

11.04.2016 Allu Express, Annundwen:
Upea ja tarkka kuva mahtavalla tekniikalla ja uskomattomilla yksityiskohdilla. Hevosen väri on haastava ja siinä on onnistuttu erinomaisesti.

Kuvat, ulkoasu, tekstit © Anne L
virtuaalitalli / virtuaalihevonen