Kingi

PHX Desert King

✟ Kuollut ✟

Kutsumanimi: Kingi
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Väri: Punarautias
Säkä: 174cm
Ikä: 25 v (s.  15.02.2017) oma
Rekisterinumero: VH17-031-0159, #PKK2071
Osaaminen:
Omistaja:Anne (VRL-06858)
Kasvattaja: Phoenix Warmbloods
Meriitit: PP-MVA

Kuvat

Kingi esteillä

Luonne

Suku

i. Montblue Dom
fwb, m, 168cm
YLA2, ERJ I
ii. Valiant Montclair
fwb, trn, 167cm
ERJ-I, YLA2
iii. Mister Fantasy
ERJ-I
iie. Las Serce
ERJ-II
ie. Lila von Silbereiche
hann, rt, 168cm
ERJ-I, EV-I
iei. Londonrubin
KTK-II, ERJ-I
iee. Babs v. Zweig
e. H.D This Girl is on Fire
kwpn, km, 168cm
ei. Alegre's Musical
kwpn, km, 170cm
KWPN I, YLA3, ERJ-II
eii. Vur Musicus
eie. Aidiantinus
ee. le Rêve Paradoks
kwpn, km, 162cm
eei. Devil's Song
eee. Valley Rose

Jälkeläiset

s. 2020 Pleiades Bruk, e. JB Cerceri
s. 2017 JB Pyramida, e. Tschita
s. 2017 JB Crimson King, e. Shadow's Cinnamon Buns

Valmennukset - 3kpl

Veera Ruusula 30.04.2017:

Harmaa pilviverho leijaili taivaalla. Äskettäin se oli satanut ohuen lumikerroksen saaden keväisen maiseman muistuttamaan enemmän lähenevää talvea kuin kesää. Olihan tuo nyt koomista, että vapun aatonaattona oli melkein enemmän lunta kuin itse jouluaattona. Kentälle satanut lumikerros ei kumminkaan estänyt minua rakentamasta sinne pientä esterataa. Olimme sopineet nimittäin Järbyn hevopalveluiden ja Dragon Age Estaten omistajattarien kanssa että pitäisin heille ja heidän ori ratsuillensa estevalmennusta. Anne ja Roxana olivat kumpainenkin ostaneet Veeran yksityistallien ja Ruuvallin yhteistyössä tehdyssä ystävänpäivä varsamyynti tapahtumasta itsellensä ratsut ja naiset olivat arvonnassa voittaneet ratsuillensa valmennuspaketit. Kumpikin oli valinnut aiheeksi esteet, joten pyysin kummankin meille Veeran yksityistalleille valmentumaan, kun orit Kingi ja Riksu olivat varttuneet tarpeeksi vanhoiksi.

Suomalainen puoliverinen Kingi liikkui sulavasti, mutta hyppyihin päästäessään nuori ori jännittyi. Hyppyjen onnistuessa siitä oli selkeästi nähtävissä isänsä Lumon vaikutteita, hypyt lähtivät hyvin ylös ja jalat koukistuivat hyvin kropan alle. Ruunikko suomenhevosori Riksu oli taas kuin ilmetty isänsä Uuno, ensimmäinen kasvattini. Yhtä jääräpäinen ja vauhdikas. Olin tästä kumminkin salaa hieman tyytyväinen, sillä olimme Uunon kanssa päässeet kisaaman 120cm esteratoja todella hyvällä menestyksellä, joten Riksulalkin olisi todennäköisesti todella hyvät kisahermot, vaikka muuten orin kanssa saikin hieman neuvotella mitenkäpäin sitä kuuluikaan askeltaa. ”Hyvä Anne. Muista antaa Kingille tarpeeksi tilaa ennen hyppyjä, mutta olet kokoajan menossa mukana. Tule vielä uudestaan tämä sarja. Nyt pidät katseen esteistä yli ja pidät tasaisen tuntuman.”, ohjeistin Annea. ”Roxana ota enemmän kiinni edestä, nyt se ori vain kaahailee eteenpäin. Syvennä omaa istuntaasi ja äläkä jää vain matkustamaan. Tuo Riksu on tullut niin isäänsä, joten jos et muista ratsastaa, saat pian huomata, ettei siitä orista löydy ollenkaan jarruja.”, opastin puolestani suomenhevosratsukkoa.

Valmennuksen aikana keskityimme saamaan rennot ja sulavasti eteenpäin etenevät ratsukot. Anne sai tehdä töitä, jotta Kingi pysyi rohkeana, eikä alkaisi turhia jännittämään. Roxanalla oli tehtävänä saada Riksusta ylimääräinen sähellys pois ja orin keskittyminen täysillä eteen annetuille tehtäville. Kumpainenkin ori osasi hypätä hyvin ja niillä oltiin tehty perusratsastukset huolella. Ratsukoita oli siis oikein ilo valmentaa ja huomata miten omat orini olivat jättäneet niihin perinnöksi.Inna 19.02.2018:

Vauhtia valmennuksesta ei puuttunut tänään ollenkaan. Jo alkuravien aikana huomasin, että seuraavan tunnin ajan sain katsella valtavaa energistä menoa. Ensimmäisissä hypyissä asia varmistui enemmän, kun ratsastajan käsissä Kingi puski melkein mielivaltaisesti esteelle. Ohjeistin ratsastajaa lähestymään estettä ensin ravissa ja juuri ennen nostamaan laukan sekä mikäli meno vaikuttaisi aivan liian hallitsemattomalta, tulisi laukkaa hakea kuulolle ympyrälle. Hyppytekniikkaa Kingiltä ei todellakaan puuttunut. Se ponnisti kauniisti ja ylitti esteen kunnollisella varalla. Ensimmäisten verryttelyhyppyjen jälkeen aloitettiin työskentely todenteolla ja esteitä nostettiin sekä lisättiin. Alkuun meno useammalla esteellä näytti holtittomalta, mutta näin selkeää hyvää työskentelyä. Ratsastaja sai koko valmennuksen ajan paljon ohjeita puolipidätteiden ja istunnan tärkeydestä. Hyvää ratsastusta ratsastajalta näki koko valmennuksen ajan reittien valinnassa. Ne olivat fiksuja suhteutettuna Kingin menohaluihin. Valmennuksen loppupuolella Kingi toimi jo paljon paremmin ratsastajan käsissä, mutta täysin kymppiä meninkiä ei näkynyt. Lisäohjeiden kautta ratsukon pystyi päästämään tekemään itsenäistä loppuverryttelyä.Ira 17.06.2018:

Seisoskelin estekentän laidalla Järnbyn tiluksilla. odottelin hyväntuulisena, että valmennettava ratsukkoni saapuisi ja ennen kuin ehdin huomatakkaan Anne ja tuon suomalainen puoliveriori Kingi lämmittelivät nokkani edessä. Lämmittelyn lähdettyä mallikkaasti käyntiin aloin kasaamaan noin 60cm korkuisia esteitä. Tänään oli Kingille luvassa suhteellisen rauhallinen ja helppo matalien esteiden rata, sillä Anne halusi aloittaa hissukseen tuleviin kisoihin treenaamisen. Pian annoin kaksikolle ohjeet kuinka rata tulisi suorittaa sekä luvan lähteä hyppimään. Kaksi ensimmäistä estettä sujuivat mallikkaasti, mutta kolmanteen Kingi ponnisti vähän turhan läheltä. Anne huomasi kyseisen ja ohjeisti Kingiä seuraavalla esteellä jo paljon paremmin. Viimeinen este meni Kingin puolesta vähän niin ja näin orin käyttäessä siinä vähän omalaatuista loikkatyyliä. Hilpeänä Kingin viimeisestä loikasta käskin Annea suorittamaan radan uudestaan.
"Nyt meni jo paljon paremmin, mutta Kingi hyppii vähän laiskasti, kun se tajuaa esteiden olevan näin matalia. Ota vielä yksi kierros ja pyri saamaan ori hyppäämään esteet tarmokkaammin!" Ohjeistin Annea. Annesta näki, että tuo teki parhaansa ja sen enempää en voinutkaan pyytää. Rata meni kiitettävästi ja käskin kaksikon vaihtaa suuntaa. Käänsin hieman tarvittavia esteitä ja kerroin jälleen Annelle radan järjestyksen. Ratsukko lähti suorittamaan rataa ja huomasin suoritusta seuratessani, että tämä oli Kingille mieluisampi suunta. Nyt kun ori oli kunnolla hereilläkin, niin esteet ylittyivät paljon tarmokkaammin ja siistimmin. Kehuin Annea loistavasta työskentelystä tuon suoritettua Kingin kanssa rata loppuun. Muutaman toiston jälkeen oli aika lopetella ja aloi purkamaan esteitä pois kaksikon tehdessä vielä loppuverryttelyä.Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
22.05.2017JärnbyPKK4. TyöskentelykuvanicaKP, EM
30.04.2017PKKPKK8. TyöskentelykuvaKicsLKVKP
31.03.2017PKKPKK8. TyöskentelykuvaKaneliKP
22.02.2017JärnbyPKK7. Ajo/ratsastuskuvaLaaLKVKP, EM

Sanottua

22.05.2017 Järnby, nica:
Upea ja tarkka piirros! Sarjakuvamaisuus ja samalla luonnollisuus tuovat kuvaan kivaa vivahdetta, en oikein osaa päättää kumpaan kategoriaan kuvan laittaisin. Innokas hevonen ja keskittynyt kuski, huippuja yksityiskohtia. Taustan kanssa tämä kuva olisi voittanut luokassa. (EM: Upeus)

31.03.2017 PKK, Kaneli:
Tiukasti rajattu estekuva. ratsastajalla hyppyyn keskittynyt ilme.

22.02.2017 Järnby, Laa:
Upea kokonaisuus tekniikaltaan ja värimaailmaltaan. EM: Kokonaisuus

Kuvat, ulkoasu, tekstit © Anne L
virtuaalitalli / virtuaalihevonen